8 MADVARER DU SKAL SPISE LIGE INDEN SENGETID

Du kan faktisk spise dig til bedre søvn, hvis du vælger nogle af de her 8 ting som din aftensnack.

Du har sikkert hørt om det, du skal undgå at spise og ikke mindst drikke, inden du går i seng, så du ikke får ødelagt din gode nattesøvn. Og det er selvfølgelig en god idé at styre uden om fx koffein, hvis du har problemer med enten at falde i søvn, eller hvis du vågner i løbet af natten. Men det handler ikke kun om at undgå visse ting, men også om at spise de rigtige, for der er faktisk en del madvarer, der kan hjælpe dig til en god nattesøvn.

9 ting der gør dig lykkelig i boligen

Se 10 madvarer, der er gode at spise inden sengetid

Artikel fortsætter på næste side 

Banan
Hvis du har lyst til noget sødt om aftenen, så snup en af de gule frugter. Bananer er rige på muskel-afslappende mineraler som fx magnesium. De indeholder også aminosyren tryptofan, som bliver omdannet til søvnhormonet melatonin.

Kirsebær
En af de få madvarer som naturligt indeholder søvnhormonet melatonin. Så hvis du spiser en skålfuld af de røde bær inden sengetid, er du næsten garanteret en bedre søvn. Hvis ikke du kan få fat i kirsebær af den friske slags, så kan du også drikke to glas syrlig kirsebærsaft om dagen. Det fås i mange helsekostbutikker.

5 tips alle ordensmennesker vil elske

Artikel fortsætter på næste side 

Hytteost
Hvis du har problemer med halsbrand og sure opstød, når du lægger dig, så kan det hjælpe at spise noget proteinrigt men fedtfattigt som fx hytteost. Desuden er det rigt på calcium, som har en god indvirkning på produktionen af søvnhormonet melatonin.

Spinat
De grønne og supersunde blade er rige på søvn-stimulerende mineraler som magnesium, calcium og kalium. Det gælder faktisk al slags bladgrønt, men spinatblade er tit det nemmeste, når det gælder en god aftensnack. Du kan købe dem skyllede og klar til brug, og så er det bare at spise dem, som de er eller putte dem i en lille aftensandwich eller en grøn smoothie.

Kiwifrugt
De små søde frugter er rige på gode mineraler som magnesium, calcium og folat, som alle har en positiv indvirkning på god søvn. Et studie har vist, at to kiwier ca. en time inden sengetid forbedrer søvnen.

Sådan køler du dit soveværelse mest effektivt ned i sommervarmen

Artikel fortsætter på næste side 

Laks
Det er måske ikke det første, du tænker på, når du hører ordet aftensnack, men hvis du spiser godt med laks til aftensmaden, kan det faktisk også hjælpe på søvnen. Forskning har vist, at høje niveauer af omega-3 i blodet, kan give en bedre søvn. Og omega-3 får du bl.a. gennem fede fisk som fx laks.

Popcorn
Hvis du popper dine popcorn i en minimal mængde olie, er de en perfekt lille aftensnack. De er kaloriefattige og indeholder gode mineraler og antioxidanter. Du kan dryppe dem med lidt kokosolie for et ekstra sundt boost.

Paranødder
De eksotiske nødder er en af de bedste vegetabilske kilder til selen og indeholder også store mængder magnesium og fosfor - tre ting som alle er gode for nattesøvnen. Paranødder er specielt gode for vegetarer, da de fleste kilder til selen er animalske.

www.lifehack.org

2016-06-27T13:36:37Z dg43tfdfdgfd