Nyheder 

Trending:


Dario Campeotto opereret for kræft: Sætter sine spor

Sangeren Dario Campeotto blev i sommer opereret for kræft i bugspytkirtlen, og han stadig ikke helt tilbage til sit vante jeg, afslører han nu. Dette år har ikke ligefrem været lutter fryd og gammen for ... The post Dario Campeotto opereret for kræft: Sætter sine spor appeared first on Newsner Dansk.


Disse fødevarer skal du aldrig give til dit kæledyr

Har du svært ved at modstå de tiggende hundeøjne, når du laver mad? For mange med kæledyr kan fristelsen til at stikke lidt småbidder ud fra middagsbordet være svær at modstå. Hvis det også gælder dig, må du aldrig bringe dit kæledyrs liv i fare ved at give dem nogen af disse 20 føde- og drikkevarer. De er direkte giftige for mange dyr.


Stinkende stjerner: Kendisser med dårlig personlig hygiejne

Når vi ser de fejlfri berømtheder på den røde løber, er det svært at forestille sig, at nogle af dem faktisk har dårlig personlig hygiejne, men bag kulisserne er mange af stjernerne slet ikke så perfekte, som de virker udadtil. Faktisk stinker mange af dem - bogstaveligt talt. Klik videre galleriet og find ud af, hvem der lugter værst.


Ulrik Wilbek ramt af svær lidelse: ‘Det påvirker mig rigtig meget’

Lidelsen kom bag på Ulrik Wilbek, som nu er nødt til at melde afbud til fremtidige arrangementer på grund af situationen. Ulrik Wilbek, som er borgmester i Viborg Kommune, er pludselig blevet ramt af en ... The post Ulrik Wilbek ramt af svær lidelse: ‘Det påvirker mig rigtig meget’ appeared first on Newsner Dansk.


VO2 maks: Bliv mindre forpustet med et bedre kondital.

Hiver du også efter vejret, når du styrketræner eller løber en tur? Det kan tyde på, at du skal styrke dit VO2-maks - musklernes evne til at optage ilt. Se her, hvordan du målrettet kan træne dit VO2 maks.


Op til ‘Vild med dans’ liveshow: Sarah Grünewald ramt af sygdom

Tv-vært Sarah Grünewald er blevet syg lige inden det store ‘Vild med dans’-liveshow bliver vist på skærmen fredag aften. I løbet af ugen har ‘Vild med dans’-vært Sarah Grünewald været ramt af sygdom. Det sker ... The post Op til ‘Vild med dans’ liveshow: Sarah Grünewald ramt af sygdom appeared first on Newsner Dansk.


Træning: Bliv mindre forpustet med et bedre VO2 maks.

Hiver du også efter vejret, når du styrketræner eller løber en tur? Det kan tyde på, at du skal styrke dit VO2-maks - musklernes evne til at optage ilt. Se her, hvordan du målrettet kan træne dit VO2 maks.


Trodser kræftsygdom – Esben Dalgaard får stort værtsjob: ‘Wåw’

Skuespilleren Esben Dalgaard har hele vejen igennem været åben om sin kræftsygdom, og nu bryder han endnu engang tabuet som vært for indsamlingsshowet ‘Knæk Cancer’ på TV 2. Det har bestemt ikke været let for ... The post Trodser kræftsygdom – Esben Dalgaard får stort værtsjob: ‘Wåw’ appeared first on Newsner Dansk.


Syge borgere advares igen om røg fra brand på varmeværk

En svag vind tirsdag øger risikoen for en tyk røg fra brand i træpillesilo på Studstrupværket.


Cykelrytter revser UCI: De er ligeglade med vores sikkerhed

Jos van Emden mener, at der flere gange under CRO Race var farlige passager på løbsruten.


Melvin Kakooza efter hjernetumor: ‘Gud har en større plan med mig’

Komiker Melvin Kakooza blev ramt af en hjernetumor, der satte hans TV-karriere på pause, og nu fortæller han, at troen på gud har hjulpet ham igennem sygdomsforløbet. TV-karrieren var på sit højeste, da 30-årige Melvin ... The post Melvin Kakooza efter hjernetumor: ‘Gud har en større plan med mig’ appeared first on Newsner Dansk.


Kyrgios får udsat retssag på grund af sit mentale helbred

Tirsdag gav en domstol i Canberra lov til, at en sag mod Nick Kyrgios udsættes på grund af stjernens helbred.


20 tidlige tegn på slagtilfælde

Slagtilfælde, eller apopleksi, er den tredje mest udbredte dødsårsag i Danmark. Det sker, når en blodprop afbryder blodforsyningen til hjernen (iskæmisk apopleksi) eller når blodkarrene i hjernen brister (hjerneblødning). Selv hvis et slagtilfælde ikke er dødeligt, er der ofte livsvarige følger. Man kan have besvær med at koncentrere sig, lide af hukommelsestab eller få svært ved at udtrykke sig. Heldigvis er der flere tidlige symptomer på slagtilfælde. Får du et af disse symptomer, eller er du bekymret for dit helbred, så ring 1-1-2. Hjerteforeningen fraråder at køre bil, så det er mere sikkert at tilkalde en ambulance. Er du vidne til, at en anden får et slagtilfælde, bør du ringe efter hjælp og vente på, at ambulancen kommer. Få personen til at lægge sig ned og hjælp eventuelt med det. Sørg for, at vedkommende kan trække vejret frit. Bemandingen på 1-1-2 kan hjælpe dig.


Myter om sundhed og velvære

Vi lever i en tid, hvor folk vil gøre næsten alt for at finde en hurtig løsning på et helbredsproblem eller en chance for en slankere krop - fra bizarre metoder, hvor man renser kroppen indefra, til at udelade specifikke fødevaregrupper (læs: glæde) fra ens kost. Men eksperterne hos Tonic har kigget nærmere på de mange myter, så du kan undgå at spendere alle dine penge på trækulsprodukter, og så du ikke bliver ked af det, når produkterne ikke fungerer som lovet. Klik videre for at se, om du er blevet narret af nogle af disse myter om velvære og helbred.


76 i audiens hos dronningen

Mandag var 76 borgere mødt op til audiens hos dronningen for at takke for ordener, udnævnelser og medaljer.


FAKTA: Får man gigt af at knække?

* En af de mest hårdføre myter om at knække fingre er, at det kan føre til gigt. * Der er ikke lavet meget forskning på området, for det er svært at undersøge. * Det, der er lavet, tyder ikke på, at der er en sammenhæng mellem knæk og gigt. * Blandt andet er der lavet et amerikansk enkeltmandsstudie på området. * Her knækkede en amerikansk læge fingre to gange om dagen i 50 år. * Han gjorde det dog kun på venstre hånd, mens han lod den højre...


De mest almindelige helbredsproblemer hos kæledyr

Vores kæledyr er vores bedste venner, men der er meget vi ikke ved om dem. Det kan især være svært, hvis de har problemer med helbredet. Mens vores medmennesker kan udtrykke deres smerte ved bare at fortælle, hvad der er galt, er det sværere for vores lådne familiemedlemmer at gøre det samme. Derfor er det virkelig vigtigt at holde øje med bestemte tegn og være opmærksom på de mest udbredte helbredsproblemer, som kæledyr kan få. Her er nogle af de ting, du bør vide for at være sikker på, at din elskede følgesvend er i topform.


Supersygehus bliver 1,4 milliarder dyrere end ventet

En gennemgang af byggeriet af et nyt supersygehus i Aalborg viser, at det bliver dyrere og mere forsinket end hidtil ventet. Det fortæller Region Nordjylland på et pressemøde mandag. Ifølge Region Nordjylland er det nu forventningen, at det nye sygehus bliver mindst 1,37 milliarder dyrere, end det oprindeligt var planen. Dermed lyder den endelige pris ifølge Region Nordjylland indtil videre på 6,6 milliarder kroner. Det har tidligere været...


Paprika Steen åbner op om sin tumor: Tæt på at miste synet

Skuespiller Paprika Steen åbner nu op om dengang, hvor hun fik at vide, at en tumor i hovedet kunne koste hende synet. Paprika Steen fik en uventet besked, efter at hun var taget til øjenlægen, ... The post Paprika Steen åbner op om sin tumor: Tæt på at miste synet appeared first on Newsner Dansk.


Kognitiv dysfunktion hos hunde: hvad sker der, når din hund får Alzheimers?

Hvis din hund udviser adfærdsændringer, er det muligt, at den lider af en sygdom kendt som kognitiv dysfunktion hos hunde, hvilket svarer til Alzheimers for hunde. Det kan have en alvorlig indvirkning på, hvordan hunde opfører sig og relaterer sig til verden omkring dem, og det kan endda påvirke forholdet til deres ejere. Lær mere om sygdommen og de behandlinger, der kan hjælpe med at forbedre livskvaliteten for din hund, i det følgende galleri.


EU vil sætte grænsen for farlige asbestfibre ned

EU-Kommissionens forslag til ændring af asbestdirektivet får kritik for ikke slå hårdere ned på asbest.


Alle tips til at forebygge influenza på den naturlige måde

Hvordan kan man forebygge influenza naturligt? Se galleriet med 6 naturlige måder at forebygge denne sygdom, der er typisk for efterårs- og vintersæsonen.


De værste ting du kan gøre hvis du gerne vil tabe dig

Vægttab kræver arbejde, disciplin og tålmodighed. Der er mange ting, vi gør, der kan skade vores evne til at slippe af med de uønskede kilo. Tag et kig på nogle af de værste ting, du kan gøre, når du prøver at tabe dig, i det følgende galleri.


Radikale vil droppe behandlingsgaranti og lade læger bestemme

Behandlingsgaranti på 30 dage skaber problemer for både patienter og sundhedspersonale, mener De Radikale.


Her er 10 myter om morgenmad – og sandheden

I modsætning til dagens andre måltider har der været mange flere vedholdende rygter og myter om morgenmad. For at give dig hjælp til at vælge din kost med omhu, prikker vi her hul i nogle af de falske, men meget udbredte myter om morgenmad.


Alzheimers, hvad er de mest almindelige symptomer på den frygtelige sygdom

Alzheimers sygdom er en sygdom, der påvirker hjernen og forårsager en langsom forringelse af hukommelse, tænkning og ræsonnementsevne. Det er den mest almindelige form for demens. Her er de første tegn, du skal holde øje med. Selvfølgelig kan alle med fremskredne år have hukommelsesproblemer uden at lide af Alzheimers sygdom. Alarmklokkerne er: mange tegn på én gang og forværring over tid. Lægerne kan naturligvis foretage specifikke tests for at foretage en korrekt vurdering. Alzheimers er kendetegnet ved hukommelsesforstyrrelser, f.eks. ved at man glemmer navne eller nyligt indlærte oplysninger. Andre tegn er, at man ikke kan huske vigtige datoer eller begivenheder, at man ikke kan huske de samme oplysninger igen og igen og at man oftere og oftere er afhængig af påmindelser eller kalendere for ikke at glemme aftaler.


FAKTA: Halv milliard årligt skal sikre løft af psykiatrien

Der er blandt andet sat penge af til at ansætte 100 personer i den pressede psykiatri i ny politisk aftale.


Her er de mest udbredte sygdomme, der kommer med alderen

Det er altid vigtigt at passe på dit helbred i det daglige, hvis du ønsker et langt og sundt liv. Men efterhånden som du bliver ældre, stiger risikoen også for at få nogle af de mest udbredte aldersrelaterede lidelser. Hvis du er opmærksom på disse sygdomme, vil det hjælpe dig med at spotte advarselstegnene, så du kan få en tidlig diagnose. Derfor tager vi her et kig på 20 udbredte sygdomme, du har mest sandsynlighed for at få i takt med, at du bliver ældre.


EU vil øge screening for at finde kræft tidligere

90 procent af EU-borgerne, der kvalificerer til det, vil fra 2025 få kræftscreening for udbredte kræftformer.


Her er 20 kendisser, som aldrig rører alkohol

Måske er de tidligere alkoholikere, eller måske har de bare valgt det fra på grund af smagen eller deres livsvalg. Uanset årsagen, holder flere kendisser sig fra alkohol og lever et ædrueligt liv. Her er 20 berømtheder, som åbent har talt om at være afholdende.


Smitten med abekopper er foreløbigt bremset

Sundhedsstyrelsen siger, at spredningen af abekopper, der udbrød i Europa i maj, er bremset for nu.


Psykiatere kalder psykiatriplan et godt første skridt

De afsatte penge er slet ikke nok til at rette op på psykiatriområdet, men det er en start, mener psykiatere.


Inflation presser skleroseramte familier: Nu fordobles julehjælpen

Scleroseforeningen har i 2022 valgt at fordoble årets julehjælp på grund af de høje prisstigninger.


Kræftsyg Esben Dalgaard gør status fra sygesengen: Stopper snart immunterapibehandling

Skuespilleren Esben Dalgaard er i gang med den sidste del af sin immunterapibehandling mod modermærkekræft, inden han skal have afklaring om sit videre forløb. Skuespiller Esben Dalgaard har uhelbredelig modermærkekræft, som han lige nu modtager ... The post Kræftsyg Esben Dalgaard gør status fra sygesengen: Stopper snart immunterapibehandling appeared first on Newsner Dansk.


Patienter: Forslag om at droppe behandlingsgaranti løser intet

Mens Danske Patienter er kritiske over for Radikales forslag, mener Lægeforeningen, det vil skabe mere lighed.


Quintana forlader sit hold trods forlængelse

I kølvandet på positive test under Tour de France stopper Nairo Quintana hos Arkea-Samsic.


Træn effektivt som senior - 6 tips til at bevare en stærk krop

Selvom kroppen kan blive svagere med alderen, er der ingen grund til at lægge styrketræningen på hylden. Med disse 6 tips bliver du klædt på til træning som senior, så du kan vedligeholde en sund og rask krop.


Blev mor efter ni års fertilitetsbehandling: Sådan støtter Joan Divine andre barnløse

Modellen Joan Divine er efter ni års kamp blevet mor til sønnen Felix, og nu vil hun støtte andre, der er i fertilitetsbehandling. Det kostede blod, sved og tårer, inden Michael Olesen og hans kæreste ... The post Blev mor efter ni års fertilitetsbehandling: Sådan støtter Joan Divine andre barnløse appeared first on Newsner Dansk.


Marathonløberen: Sådan restituerer jeg efter et løb

Aktiv Trænings journalist og testredaktør løber 1-2 marathonløb om måneden. Her får du hans bedste tips til at restituere, så du hurtigere kan komme tilbage i løbeskoene.


Disse træningsøvelser bør du aldrig lave

Det er sundt at træne, så længe du gør det rigtigt. Her er nogle af de øvelser, du aldrig bør lave, især ikke, hvis du er nybegynder. Men husk, at denne artikel ikke på nogen måde erstatter råd fra en professionel sundhedsmedarbejder eller træner. Er du i tvivl, skal du altid gå til en professionel.


Hvilke nødder bør du spise for at blive sundere?

Nødder er fyldt med vigtige næringsstoffer, som gør dem til den ideelle sunde snack. De kan nydes som en del af en velafbalanceret kost, og de kan hjælpe med at reducere risikofaktorer forbundet med mange kroniske sygdomme. Og selvom det er sandt, at nødder har et højt fedtindhold, er der for det meste tale om sundt fedt. Klik gennem galleriet for at se en liste over de nødder, du bør spise for at blive sundere som anbefalet af Health Line. Opdag også, hvilke lande der ifølge Basic Knowledge 101 producerer flest af disse nødder.


Sundhedsstyrelsen vil øge organdonationer med nyt dødskriterium

Et muligt nyt dødskriterium skal være med til at øge mængden af mulige organdonorer i Danmark.


Muscle memory – dine muskler “husker” din træning

Der er en række centrale begreber, som er gode at kende, hvis man vil forstå, hvordan og hvorfor træning virker. Her gælder det fænomenet muscle memory, som du kan glæde dig over, hvis du er nødt til at sætte din træning på hold i en periode.


Nødråb fra arbejdsgivere: Mangel på hænder er førsteprioritet

Alle nye politiske forslag skal vurderes ud fra, hvorvidt de øger arbejdsudbuddet, mener KL og DA.


Esben Dalgaard får rørende TV 2-tjans

Esben Dalgaard, der er uhelbredeligt syg af kræft, står sammen med TV 2-værten Louise Wolff i spidsen for det store indsamlingsshow "Knæk Cancer - Live".


Mænd og kræft: 20 symptomer, du aldrig må ignorere

Noget af det vigtigste, du kan gøre for dig selv, er at være opmærksom på dit helbred. Når din krop sender signaler om, at noget er galt, er det som regel en god idé at gå til lægen og få en professionel vurdering, før det er for sent. Her er 20 tegn, du aldrig bør ignorere.


Danmarks første kvantecomputer skal udvikle nye typer medicin

Udviklingen af landets første kvantecomputer er ifølge professor en udfordring i stil med en månelanding.


Hollandsk cykelstjerne stiller op til VM med brækket albue

Trods et brud på albuen efter onsdagens styrt stiller Annemiek van Vleuten til start i lørdagens linjeløb.


Disse usandsynlige ting får dig til at tage på

Det kan være en udfordring at holde vægten, eftersom der er så meget derude, der får os til at tage på. Vi tager f.eks. på, når vi øger muskelmassen, øger vand- og glykogenniveauet i cellerne, eller når vi får mere fedt på kroppen. Vi ved alle, at vi skal spise en varieret kost og dyrke motion for at opnå og holde en sund vægt. Men nogle gange virker det, som om vi gør alt rigtigt, og alligevel går vægten ikke ned - måske bevæger den sig endda i den modsatte retning. Pludselig tager vi på, og det værste er, at vi ikke ved hvorfor! At tage på i vægt er ikke kun et spørgsmål om at indtage flere kalorier, end man forbrænder. Vores kroppe er ikke en eksakt videnskab, og vi skal helt sikkert tage højde for mange andre faktorer. For eksempel er det velkendt, at stofskifte og hormoner også spiller en central rolle i vægtregulering. Faktisk er der mange små ting, der kan bidrage til vægtøgning. Nogle af disse ting er tydelige for os, mens vi måske ikke er så opmærksomme på andre. Vidste du, at din bolig eller hvor rent, der er i dit hus, kan påvirke din vægt? Eller vidste du, at dit job eller hvor hurtigt du spiser kan påvirke størrelsen på din talje? Der findes mange andre utrolige måder, vi kan tage på, uden at vi selv forstår hvordan eller hvorfor. Men den gode nyhed er, at vi har undersøgt emnet for dig, og i dette galleri finder du nogle værdifulde oplysninger om de mest subtile og uklare faktorer, der kan påvirke din vægt. Hvis du tager på i vægt og ikke helt kan finde ud af hvorfor, så finder du sandsynligvis svaret i dette galleri. Klik videre og se, om nogle af disse faktorer gælder for dig.


Prostatekræft: Disse advarselstegn skal du holde øje med

En ud af hver ni mænd vil i løbet af deres liv få kræft i prostata, og det gør det til den mest udbredte kræftform blandt mænd. Udover at følge din læges anbefalinger om at blive screenet for prostatakræft, bør du især være opmærksom på de symptomer, der nævnes i denne artikel. Og er du bekymret over noget, skal du snakke med en læge.